Heerlijk pastarecept, voor de liefhebbers:
Ingrediënten:
- verse spinazie
- een doosje kerstomaatjes
- een handvol pijnboompitten
- een doosje champignons
- penne
- een doosje smeerbare geitenkaas (à la Chavroux)
- een brikpakje Alpro Soya room
- verse parmezaanse kaas
- een kleine courgette
- peper en zout
- olijfolie
Bereiding:
Spinazie stomen en eens gestoomd is, laten uitlekken.
Champignons aanbakken, en op het einde de in blokjes gesneden courgette toevoegen (zodat die niet platgekookt zijn).
Nog later de in 4 gesneden kerstomaatjes toevoegen zodat ze enkel warm zijn, maar niet gestoofd.
De pijnboompitten roosteren.
De geitenkaas en de room door elkaar mixen en peper en zout toevoegen.
Ondertussen de penne al dente koken.
Eens de penne gekookt is, beetje olijfolie doorroeren. Spinazie, champignons, kerstomaatjes, courgettes, pijnboompitten eronder roeren. Net voor het opdienen het geitenkaas-roommengsel toevoegen.
Opdienen met vers geraspte parmezaanse kaas. En ... smullen maar.
't Is niet bepaald een snelle hap, maar 't is wel de moeite. Ah ja, en jullie zien ook geen hoeveelheden bij de ingrediënten. Dat is omdat ik daar niet aan meedoe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten