Over mij

32 jaar, woonachtig met mijn wederhelft in Gent. Mama van schat Nora (°september 2007) en minischat Remi (°augustus 2009) die momenteel het grootste deel van mijn tijd en gedachten in beslag nemen.

woensdag 6 juni 2012

To Playmobil or not to Playmobil?

Remi ontdekte onlangs Playmobil, bij nonkel Thomas. Uren heeft hij zich bezig gehouden met twee mannekes en een fiets. Ofte - in Remi zijn woorden - de boze peet (Viking) en Brigitte (vrouwtje met zwarte vlecht op de fiets die sterke gelijkenissen vertoont met de juf van de naschoolse opvang).

Wij hebben hadden geen Playmobil in huis, maar vandaag kocht ik twee "peten": een stewardess let toebehoren en een viking met pijl en boog. Ziehier het resultaat:De grote vraag is nu: schaffen we ons een heleboel Playmobil aan (er zitten twee verjaardagen aan te komen, en dan weten we ineens ook wat te vragen voor Kerstmis, Nieuwjaar, ...) of blijven we verder investeren in Lego/Duplo. Want daarvan hebben we nu toch al een aantal Ikea-curverboxen vol.
Playmobil is duur. Dat kwam ik net te weten via hun website. En de wederhelft is Lego-fan in hart en nieren (Playmobil is voor softies, daar kunt ge niks me bouwen. Macho).

Dus, laat maar komen mensen. Jullie tips en tricks, ervaringen, best buys... en eventueel wat tweedehandsplaymobil? Tegen een prijs waar ik niet van achterover val?

9 opmerkingen:

 1. Jaaaaa, ik hou van playmobil! Uren mee gespeeld vroeger.. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op eBay intikken "Lot Playmobil". En dan vind je wel wat...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En Bol.com heeft hele goede prijzen voor nieuwe Playmobil. Ze hebben heel vaak dozen met grote kortingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ondanks de vele Lego grijpen die bij ons toch vaak terug naar Playmobil. Ook voor de dierenfans is Playmobil echt wel leuker dan Lego :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij zijn hier ook meer voor duplo met als gevolg dat we goed voorzien waren na een aantal cadeautjesgelegenheden. Tot plots bleek dat vooral de middelste zoon op een nog niet zo playmobilgerechtigde leeftijd (hij was nog geen twee) grote interesse toonde voor playmobil. De volgende cadeautjesgelegenheden waren we er snel uit natuurlijk. Je hebt er wel zelf veel werk aan om bv zo een ridderkasteel in elkaar te steken. En dan spelen ze ermee op hun manier en is de fun eraf tot jij weer veel tijd investeert om alles weer mooi op te stellen. Dus op dat gebied zal die leeftijdsaanduiding wel kloppen. Nu spelen ze eigenlijk elkel nog met de losse paardjes en zo en niet meer met het geheel. Wat wel jammer is van de investering natuurlijk. En nu, nu spelen ze eigenlijk terug heel veel met duplo. Voor ons blijkt achteraf duplo toch de beste keuze geweest te zijn. Ze zijn daar gewoon ook veel creatiever mee vind ik. En aja op kapaza heb ik een piratenboot gevonden in goede staat tegen minder dan de helft van de prijs. Dus op zulke sites vallen zeker koopjes te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij waren ook meer in voor Lego en Duplo maar de kinderen speelden veel liever met Playmobil, dat hadden ze bij oma leren kennen nog van papa vroeger. Maar wat Sopofiepie zegt is wel waar: die grote dingen moet je helpen opbouwen, die staan daar dan maar en ze spelen vooral met de peetjes en beesten. Dus liever daar in investeren dan in huizen of kastelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. PLaymobil! Naarmate ze ouder worden grijpen ze toch vaker naar de Playmobil. En Playmobil heeft ook nog wel eens flinke kortingen en dan kun je alvast inslaan voor verjaardagen en feestdagen. En ze spelen vaak met de losse poppetjes en wat losse onderdelen ipv met de kastelen/huizen ed.. MIsschien heb je wat aan deze tips...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Iedereen: Merci !!! Ik had ook al gehoord dat het beter is wat losse stukken te kopen ipv een reusachtig kasteel/ziekenhuis/... Dus die tip ga ik zeker opvolgen. Bol.com ga ik zeker ook eens proberen. Wij hebben ooit eens een reusachtig houten poppenhuis gekregen voor Nora's verjaardag, dus dat kan ook dienen voor de peten...

  BeantwoordenVerwijderen