Over mij

32 jaar, woonachtig met mijn wederhelft in Gent. Mama van schat Nora (°september 2007) en minischat Remi (°augustus 2009) die momenteel het grootste deel van mijn tijd en gedachten in beslag nemen.

zaterdag 28 augustus 2010

Pimp my poussette

De creativiteit was hier de laatste tijd ver te zoeken, net zoals de zon en de energie. De zomer vind ik sowieso niet echt een seizoen om achter de naaimachine te zitten, dat gecombineerd met talloze onderbroken nachten (ofwel Nora ofwel Remi - wij beginnen hier al te denken dat die twee gewoon afspreken in den duik) zorgde er voor dat de naaimachine nog bijster weinig aan het daglicht werd blootgesteld.

Maar, de verjaardag van de dochter nadert met rasse schreden, dus er was werk aan de winkel.

Deze beauty stond al jaren stof te verzamelen op de logeerkamer bij mijn oma. En diezelfde oma had al ettelijke keren gevraagd wanneer ik nu eindelijk eens die poppenwagen een nieuwe thuis ging geven.Dus twee weken geleden verhuisde de poppenwagen van oma's logeerkamer naar onze kelder, en deze week werd hij gepimpt.
(aangezien ik weer eens "voor"-foto's vergeten nemen ben moeten jullie het met eenhalf ontlede poppenwagen stellen)

Ik zeg het u mensen: poppenwagens zoals deze, dat maken ze niet meer! Dit is gewoon een mini-versie van die ouderwetse donkerblauwe poppenwagens met van die reuzachtige grote wielen. Schoooon, maar o zo onhandig om ons hedendaags wegennet mee te trotseren, al vraag ik mij af hoe ze dat vroeger deden. Enfin, vroeger: Airbags, Maxi Cosi, verplichte autogordels, ... daar had geen kat nog van gehoord. Neen, wij lagen stoer te wezen in onze rieten rieswieg op de achterbank van de gezinswagen. Maar ik ben aan het uitwijden.
Deze week werd de poppenwagen dus gepimpt: oude, door de zon verschenen en door nicotine aangetaste hoes werd losgeknipt en werd herbruikt als patroon, een blitzbezoek aan Ikea leverde twee stofjes op, hemelsblauwe (Nora's lievenlingskleur) Ditte en veelkleurige Frederika voor de binnenkant, en mama Noremi sloeg zowaar aan het naaien.

Aanschouw het resultaat.
Morgen komt de dochter terug van een nachtje bij oma en opa (zo kunnen een oververmoeide mama en papa Noremi ook eens bijslapen) en ook al is het nog niet haar verjaardag, toch krijgt ze hem als vervroegd cadeautje... Ik ben benieuwd.

En nu ga ik wat slaap inhalen.


4 opmerkingen:

 1. Waw, dat is echt wel mooi werk! De poesette is inderdaad zo mooi dat je er echt wel de moeite voor kunt doen. Volgens mij is dat niet echt simpel...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er inderdaad niet simpel uit, maar je hebt dat toch maar mooi gedaan! Nora zal wel blij zijn met haar nieuwe poussette.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Awel, er was inderdaad een moment waarop ik dacht dat ik de poussette naar de eeuwige jachtvelden zou moeten sturen... maar toch kwam alles goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Al een chance dat uw oma wat gepusht heeft, zo'n mooie poppenwagen, die zou ook gewoon als decoratiestuk kunnen dienen, zeker nu!
  Zie maar dat de dochter er zorg voor draagt!
  En inderdaad, dat ziet er zeer ingewikkeld uit, knap gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen