Over mij

32 jaar, woonachtig met mijn wederhelft in Gent. Mama van schat Nora (°september 2007) en minischat Remi (°augustus 2009) die momenteel het grootste deel van mijn tijd en gedachten in beslag nemen.

zondag 3 oktober 2010

Overheerlijke vegetarische groentenlasagne.

Rijkelijk te laat, maar daarom niet minder lekker: mijn bijdrage aan "September Veggiemaand".

Ingrediënten:
10 rijpe tomaten (middelmaat)
1 pak basilicum
1 doosje champignons
5 grote wortels
1 grote ui
2 teentjes look
1/2 glas droge witte wijn
1 pak verse spinazie
1 pot Cottage Cheese (500 gr)
Pecorino of parmezaan
Lasagnevellen

Werkwijze:
Ontvel de tomaten (2 minuutjes in kokend water en dan blussen met koud water) en snij ze in stukken, snij de ui in stukjes en de look ook. Ui en look eventjes fruiten in de boter en blussen met witte wijn. Tomaten toevoegen en laten sudderen tot de tomaten "gesmolten" zijn. Dan verder laten sudderen op laag vuurtje. Je kan de tomatensaus nog mixen indien gewenst, maar dit hoeft zeker niet. Champignons en wortels + peper en zout: stoven. Spinazie met veel peper: stoven. Lasagnevellen kook ik meestal op voorhand (zeer al dente) om niet gare vellen in de lasagne te vermijden.

Neem een grote ovenschotel en puzzel: laag tomatensaus, lasagnevellen, spinazie, cottage cheese, lasagnevellen, tomatensaus, wortel-champignonmix, cottage cheese, verse basilicum, lasagnevellen, tomatensaus. Strooi er dan zeer rijkelijk de pecorino of parmezaan over. 1 uurtje in de oven op 180 graden (als de vellen op voorhand gekookt zijn).

Hier voor u getest en goedgekeurd door vier hongerige volwassenen, een kleuter en een baby!


PS: de voorbereidingstijd en afwas nadien had ik ferm onderschat maar de lasagne is het wel meer dan waard. Ah ja, en zo iets deftig gedresseerd op uw bord krijgen is ook niet evident.

7 opmerkingen:

 1. Vandaag geprobeerd en het was lekker-lekker-lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is ook overheerlijk!!! Maar wel veel werk. Allez, naar mijn normen dan toch ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig! Ik heb net een grote pot cottagecheese staan die dringend op moet. Perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb een tomaten in blik en diepvriesspinazie gebruikt om het wat sneller te doen gaan. Ik kook ook mijn lasagnevellen NIET op voorhand, en na 35 min. oven waren ze perfect gaar (altijd trouwens)! Ik ben ook niet aan veel werk, en dat scheelde vast al een hoop afwas! Maar met 'alles vers' zal het misschien wel nóg lekkerder zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb hem vandaag gemaakt en enorm gesmuld! Ook Pia vond het heerlijk. Ik had alleen geen spinazie en heb hem vervangen door courgette. Komt zeker nog op tafel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Sara en Sterrekes: ben blij dat het jullie zo heeft gesmaakt! Denk dat ik de volgende keer ook voor minder verse ingredienten ga, kwestie van "dan heb ik tijd om andere leuke dingen te doen".

  BeantwoordenVerwijderen