Over mij

32 jaar, woonachtig met mijn wederhelft in Gent. Mama van schat Nora (°september 2007) en minischat Remi (°augustus 2009) die momenteel het grootste deel van mijn tijd en gedachten in beslag nemen.

donderdag 29 december 2011

Sailboatskirt

Toen ik dit rokje hier zag, was ik verkocht! Eens iets helemaal anders dan een cirkelrokje/rimpelrokje/rimpelrokje zijdelingse knoopjes/...

Het patroon is van Oliver+S. Het stofje is van Michael Miller en heb ik ooit besteld bij Noeks. Althans dat denk ik, want het ligt al zodanig lang in de kast te blinken dat ik het niet meer 100 % zeker ben. Eigenlijk was het bedoeld voor de birthday party dress, maar daar zag ik me geen beginnen aan. En ik vind persoonlijk dat ze al wat te groot wordt voor zo'n jurkje.

Met de professionele hulp van deze beide dames, zat dit rokje op één gezellige naai-avond bijna in elkaar. Enkel omzomen en de bovenkant afwerken diende er nog te gebeuren. Maar daar doe ik dan -bloos- twee weken over. De bedoeling is dat het rokje geopend wordt met de knopen op het voorpand, maar aangezien ik zo een spillebenige dochter heb, kan ik het rokje gewoon over haar heupen trekken. En - driewerf hoera - zo hoefde ik ook geen dagen stress te hebben over de knoopsgaten.

Dus op het einde van het jaar, toch nog op de valreep een maaksel van Noremi. Dochter content, moeder  ook content... en de zin om te naaien is er terug.

En schoon afgewerkt dat dat is... 
 En goed dat die oranje lakschoentjes daar bij passen.
En plezier dat dat baaske weer heeft ... 

7 opmerkingen:

 1. Wat een mooi plaatje. Het is een heel leuk rokje geworden. Het stofje vind ik zeer mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. maar zie, zo schone! Voor Olivia de magere spriet werd het ook een exemplaartje zonder knoopsgaten en dat zat dus op 1-2-3 in elkaar hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ colette en cezar: ja hè! Nog eens merci zenne!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ colette en cezar: ja hè! Nog eens merci zenne!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tis een prachtig rokje! Ik denk dat ik mij dat patroontje ook es ga aanschaffen!

  BeantwoordenVerwijderen