Over mij

32 jaar, woonachtig met mijn wederhelft in Gent. Mama van schat Nora (°september 2007) en minischat Remi (°augustus 2009) die momenteel het grootste deel van mijn tijd en gedachten in beslag nemen.

maandag 10 mei 2010

In mijn hemd gezet...

Men moet de koe bij de horens vatten en het ijzer smeden als het heet is, vandaar deze post. Annelyse postte onlangs de lijst met alle scoutskreten van de jaren stillekens tot heden. Dat bracht me op 't idee om een stokje te lanceren en blogland in te gooien. Met name: post een foto van je scoutshemd in al zijn glorie, of jezelf in scoutstenue... gewoon ter ere van "de goeien ouwen tijd". Want een goeie tijd was het wel. Amaai. Middernachtelijke droppings in 't ol van Pluto, vlottentochten op de Semois, rechtdoortochten, Duo-weekends, Jinfuiven, Leidingweekend, pokeren tot het ochtengloren, tentenkampen in de zinderende zomerse hitte, tentenkampen in de gietende regen, HUDO's, foerieren, sjorren tot er blaren op je vingers stonden, baseball en home runs, voortotem, totem, witte stuuten mé Boerinneke sjokko, aangebrande saucissen, ... ik kan nog uuuuuuuuuuuuuuuuuuren doorgaan.

Bij deze mijn hemd. Ik hield persoonlijk veel meer van mijn vorige hemd, dat had veeeeeel meer panache. Verfvlekken, schots en scheef toegenaaide winkelhaken, ... maar dat was zodanig versleten dat ik wel een nieuw moest kopen. En toen maakten ze alleen nog van deze stugge exemplaren (maar wel veel warmer in de winter!).


Bij deze kennen jullie ook mijn totem. Sifaka's voelen zich goed in kleine vriendengroepen. Ze zijn uiterst vreedzaam en vriendelijk van natuur. Het zijn gevoelige dieren met fijn ontwikkelde zintuigen. Hoewel vreedzaam kunnen ze zich toch onverdraagzaam tonen tegenover andere groepen. Jongere dieren worden door hen zorgzaam beschermd, soms bijna vertroeteld. Ze zijn slim en bedachtzaam, alleen bij gevaar worden ze snel onzeker en luidruchtig. Ze houden ervan ondeugende of uitdagende streken uit te halen. De Sifaka is meelevend en eerlijk, zelden uitermate enthousiast, maar wel behulpzaam en gedienstig.
Al bij al klopt deze totem vrij goed. Toen, en nu nog steeds. Alleen het uithalen van ondeugende streken is er met de jaren toch een beetje uitgegroeid denk ik.


Voila, nu is het aan jullie. Ik gooi dit stokje naar Meisjesmama en Annelyse en al wie ooit een scouts in hart en nieren was (of nog steeds is).
11 opmerkingen:

 1. Een super stokje, alleen vrees ik dat mijn hemd ergens (waar?) opgeborgen is en dat ik niet snel een foto ga terugvinden. Maar toch ga ik mijn best doen. Ik ben pittige bongo trouwens

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Annelyse: welkom in de familie van de aap-achtigen ;-) Sifaka's zijn slingeraapjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha, ha, ik kijk straks (of morgen :)) eens op zolder voor mijn scoutshemd. Hier ook een aap, de kleinste van de bende : een ouistiti.
  O, heimwee, heimwee, heimwee. Maar volgend weekend gaan we wel met de oude scoutsbende op weekend. Jihaa!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ehm... Scouting?
  Sorry. Geen scout hiero.
  Ik ken ook geloof ik niemand die Scout is geweest. Misschien meer een Belgisch ding?
  Doe trouwens wel aan geocachen. Ook een beetje Scoutachtig toch? Alleen dan weer geen eigen hemd of apennaam.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. krijg helemaal zin om ook bij de scouting te gaan. Leuke blog heb je, kom je ook een keertje bij mij lezen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ey ey ey,
  mag ik er als chiro-meid ook bij?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Evelien: Allez, omdat gij het zijt ;-))))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh ... de eerste keer dat ik op je blog piep (via via via) en dan ontdek ik een scoutsmadamme! En aan de achterkant van jouw hemd staan dezelfde jaarthema's als die van mij ...
  Ik kom hier zeker nog eens terug.
  groetjes, Moedige Coyote

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Erg hè, maar ik ben mijn totem vergeten. :(

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Op zoek naar afbeeldingen van een sifaka, (mijn zoon heeft dezelfde totem) kwam ik op je blog, leuke ontdekking en heel mooie totem!
  Ik ben zijn hemd in orde aan het brengen, vandaar de zoektocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Very happy I found your site. Will note it and return for more info.

  cheap cialis

  BeantwoordenVerwijderen