Over mij

32 jaar, woonachtig met mijn wederhelft in Gent. Mama van schat Nora (°september 2007) en minischat Remi (°augustus 2009) die momenteel het grootste deel van mijn tijd en gedachten in beslag nemen.

zaterdag 22 mei 2010

Award!!!

Hij is een feit, mijn eerste echte award.


Eerlijk gezegd vond ik het niet zo'n gemakkelijke. Niet dat ik geen tien dingen kan vinden die mij gelukkig maken, maar bij nader inzicht bleken ze allemaal over Nora en Remi te gaan. Allemaal! En dat was nu ook weer niet de bedoeling dacht ik zo. Ja, dan kon ik er zowel korte metten mee maken en schrijven 1 tem 10: Nora en Remi. Interessant is anders.

Dus bij deze, tien VERSCHILLENDE dingen waarvan ik gelukkig word.

1. Nora  in alles wat ze doet. Ik vind het gewoon schitterend hoe ze verwonderd kan zijn over iets kleins, en volledig opgewonden als ze iets nieuws ontdekt. Haar armpjes die mij een stevige knuffel geven en haar natte zoenen met of zonder snot (meestal met). Haar gezichtje als ze ondersteboven en achterstevoren in haar grote bed ligt te slapen en haar verkreukelde gezichtje als ze net wakker wordt. (en zo kan ik nog lang doorgaan, maar jullie snappen het nu wel al)
2. Remi in alles wat hij doet. Hoe hij nu zijn kleine wereld ontdekt en hoe je ziet dat die wereld steeds groter wordt. Zijn kleine mollige handjes in mijn nek die aan mijn haar prutsen (en soms trekken - auw). Zijn slapende gezichtje als hij mooi op zijn rugje in zijn kleine bedje ligt en hoe hij zicht uitrekt als hij net wakker wordt. (en wederom idem)
3. Mijn huiseke dat vers gekuist is. Ondertussen is het al geweten in Gent en omstreken dat ik een beetje kuisziek ben. Mijn derde kuisvrouw heb ik onlangs de deur uitgebonjourd wegens niet perfect genoeg. Ik doe nu alles weer zelf en ik kan echt gelukkig zijn als ik na een paar uur stofzuigen, boenen, schrobben en wrijven weer een frisse en opgeruimde woonst heb.
4. Het feit dat er vandaag de dag in Gent nog stokoude groentenboerkes aan de deur komen, elke dinsdagavond om zeven uur stipt. Ik droom al van bakkersrondes en kruidenierscamionettekes, maar ik denk dat ik al zeer blij mag zijn met Pierre, de groentenman.
5. Mooi weer (en meer moet er daar niet over gezegd worden).
6. Dit, omdat ik nooit had gedacht dat ik er in zou slagen het tot een goed einde te brengen.
7. Een goed boek lezen, in bed, vlak voor ik ga slapen en liefst nog als het buiten pijpenstelen regent. Vroeger las ik ongeveer een boek per week. Nu lees ik ongeveer één boek per drie maanden. Het is zelfs zo erg dat ik niet meer naar de bib ga, omdat ik altijd torenhoge boetes moet betalen. Ik ben gewoon te moe als ik naar bed ga om nog lang te lezen, en na twee pagina's kan ik mijn ogen absoluut niet meer open houden. En zo kan een boek van bij de 400 blz. lang op het nachtkastje kamperen natuurlijk. Wat me brengt bij nummer 8:
8. Het gevoel van goed uitgeslapen te zijn. Een mens kan de wereld aan als hij goed uitgeslapen is. Jammer genoeg weet ik al lang niet meer hoe dat voelt. Maar de redenen hiervoor staan op nummer 1 en 2 van deze award, dus ik klaag niet.
9. Quality time met Nico... omdat die heel schaars geworden is in ons drukke leven.
10. Deze Award, omdat het mijn eerste dus... dus heel erg bedank Liezelmoedertje.

Et voila. Ik geef de award aan... Poppie, Camomille en LiseLABELot.

2 opmerkingen:

  1. oh, dank je wel, en een dikke proficiat voor jezelf! geniet ervan, en laat dat galakleed nu maar komen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd met je award
    en Merci-Merci voor de mijne!

    Gegroet!

    BeantwoordenVerwijderen