Over mij

32 jaar, woonachtig met mijn wederhelft in Gent. Mama van schat Nora (°september 2007) en minischat Remi (°augustus 2009) die momenteel het grootste deel van mijn tijd en gedachten in beslag nemen.

maandag 15 maart 2010

Yes we can!

Projectje nummer twee is een feit: het stolpplooikleedje voor Nora. Weken heb ik er over gepiekerd. Zou ik er aan beginnen of niet. Mijn enige wapenfeit was tot op vandaag een cirkelrokje en laat dat nu in feite niet zo moeilijk zijn. Na lang treuzelen en wat peptalk van Liezelmoedertje, begon ik er aan. Ik tekende eerst een patroon (Jawel, ik. Ik tekende een patroon. Noot aan de lezers: ik haat patronen, ik doe daar normaal niet aan mee), want ik wou dit echt wel tot een goed einde brengen. Ten eerste omdat ik het een supermooi modelletje vind, en ten tweede omdat ik mezelf Vermiljoen-stofjes beloofd had, indien dit kleedje zou lukken. Ik baseerde me op een bestaand - te klein - kleedje van Nora en telde er overal een paar centimeter bij.
Ziehier het resultaat:


Het was de eerste keer dat ik met een beleg werkte, en ik volgde deze schitterende handleiding. Mijn eerste poging mislukte - dat komt er van als je de handleiding niet goed leest - maar dankzij de knipjestheorie kwam alles tot een goed einde. De stolpplooi dokterde ik zelf uit, ik maakte eerst een papieren versie en deed dan net hetzelfde met mijn stof.

Nu twijfel ik nog over één ding, zou ik het nog zo afwerken, of laat ik het zoals het is? Ik vind het wel mooi met het bandje, omdat het dan ook minder opvalt dat de bollekes niet overeen komen. Aan de andere kant, als ik daar nu nog zo een froezelrandje moet opstikken, moet ik de zijnaden weer losdoen.
Ah ja, nog aan laatste woord van dank aan Liesel voor 't vertrouwen ;-) 
En heb ik Vermiljoenstofjes verdiend of niet?

6 opmerkingen:

 1. Ooooh, ik vind het supermooi geworden! Nu nog een foto met model erin :-) Ik zou het zo laten, kzou het alzins niet zien zitten om de naden terug open te doen! Welk stofje ga je kopen uit de Vermiljoenshop?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een pracht van een jurkje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja! Goegoe! Echt heel goed gelukt! En zelf het patroon getekend: chapeau!

  Ik zou 't ook zo laten. Het kleedje is supermooi en sober (ik hou daar wel van). En 't is nu zo goed gelukt, ik zou er niet meer aan prutsen.

  Nu heb je een patroon waarmee je lekker kan gaan experimenteren in andere stofkes! Als dat niet plezant is!
  Vaneigens da ge nieuwe stofkes hebt verdiend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jaaaa, heel schoon geworden! Ik zou het ook zo laten, want als ge eraan gaat beginnen prutsen, gaat er misschien vanalles fout lopen en dan gaat ge spijt hebben dat ge het niet zo gelaten had...
  Laat die stofkes maar komen, zou ik denken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig, inderdaad nu nog een foto met Nora er in. Ik zou er oon niet meer aan prutsen, a lhoewel, met dat rose biesje is het ook leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Merci iedereen! (*bloos*) Ik vond het zelf ook vrij geslaagd. Ben er nog steeds niet uit of ik het froezelke er aan zet of niet. Ik zie wel.
  @Liesel: Hmmmm, moeilijke keuze. Ben nogal zot van de appeltjes.

  BeantwoordenVerwijderen