Over mij

32 jaar, woonachtig met mijn wederhelft in Gent. Mama van schat Nora (°september 2007) en minischat Remi (°augustus 2009) die momenteel het grootste deel van mijn tijd en gedachten in beslag nemen.

zondag 21 maart 2010

Moeders voor moeders

Herinneren jullie zich dit nog?
Wel, dit is wat ik - eindelijk - maakte:
- twee fopspeendoekjes, die ik in den duik ga moeten opsturen, want Nora snapt niet dat ze niet voor haar zijn en loopt er constant mee weg. Dit projectje was heel rap geklonken. Vier cirkeltjes (of wat er voor moet doorgaan), twee satijnen eindjes lint en samenstikken.
- een slab met mouwen (alweer gaat alle eer naar haar). Dit projectje was zweten geblazen. Pfoewie, ik ben daar dus weken geleden eens aan begonnen en heb toen zodanig gevloekt op de biais en de mouwen dat ik de slab in een hoekje in de stoffenkast had weggemoffeld. Aangezien ik mijn twee fopspeendoekjes maar povertjes vond om op te sturen, besliste ik om de slab voor eens en altijd af te werken (ze was voor Remi bedoeld, maar die is zodanig gegroeid dat de mouwen al rijkelijk te kort zijn). Ik wou de mouwen ook afwerken met biais, zoals bij Meisjesmama, maar dat ging langs geen kanten, dus ze zijn gewoon omgestikt. Ik kan ze ook nog altijd proberen verkopen op E-bay voor schandalig veel geld natuurlijk (knipoog).

4 opmerkingen:

  1. ik ben ook bezig met weer een sessie mouwslabben voor MvM, en ik vond het gemakkelijker om eerst de biais aan de mouwen te stikken en daarna de mouwen te sluiten. Niet katholiek maar veel gemakkelijker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Meisjesmama: awel, had dat ook eerst gedaan, maar om de één of andere reden heb ik dat opnieuw losgetornd en ben ik voor de moeilijke weg gegaan. Probleem: eens de mouwen vastgestikt waren, kreeg ik die niet over de naaimachine (ah ja, natuurlijk) en had ik geen zin om die mouwen weer los te doen. Beetje lui dus ;-) De volgende keer doe ik het ook op a-katholieke wijze zenne.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, die vlaggenlijn op de slab is een kei-goed idee! Een feestslab, als het ware. Ik denk dat ik dat eens subtiel ga pikken, dat idee van u :-).

    BeantwoordenVerwijderen