Over mij

32 jaar, woonachtig met mijn wederhelft in Gent. Mama van schat Nora (°september 2007) en minischat Remi (°augustus 2009) die momenteel het grootste deel van mijn tijd en gedachten in beslag nemen.

woensdag 3 maart 2010

Sylvia

Vandaag mocht ik ze gaan halen. Wie? Awel, ons Sylvia...
Ons Sylvia is mijn nieuwste naaimachine: een Husqvarna 113 model "Sylvia". Heel nieuw is ze eigenlijk niet. Mijn schoonmama kocht ze ooit om eens "een broek af te knippen en om te zomen". Het was geen goedkoop geval, want als mijn schoonmama iets doet, dat doet ze het goed. Om een lang verhaal kort te maken: op een dag werd ons Sylvia uitgeleend, en toen ik een paar maanden geleden besloot om terug te gaan naaien, werd de naaimachine uiteindelijk terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaar. Jammer genoeg in zeer povere staat. Ik bracht Sylvia vorige week naar de naaidokter in Ledeberg en na een volledig revisie mocht ik ze vandaag mee naar huis nemen.

Tot gisteren naaide ik dus op een Primera uit den Aldi. Geen slecht woord over den Aldi, maar van naaimachines hebben ze weinig kaas gegeten. Om "een broek af te knippen en weer om te zomen" is ze ideaal, maar voor het - ahum - betere werk, voldeed ze niet. Ik had ook een probleem met de draadspanning dat ik niet opgelost kreeg. Dus vandaag verhuisde de Primera terug naar schoonmama en staat ons Sylvia hier nu te blinken op de keukentafel. Jongens, wat een verschil. Stil dat die is! En ik heb een lichtje (jipie!!). En 't belangrijkste, ze naait gewoon stukken beter... Dus: lang leve ons Sylvia, ze is misschien niet meer van de jongste, maar ik kan ze nu al niet meer missen!


5 opmerkingen:

 1. Husqvarna rules :-)
  Er gaat toch niks boven goed gerief hè. Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proficiat! En van aldi-machines weet'k alles van! Uit pure frustratie drie weken te vroeg bevallen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb ook een goedkope machine nu (een toyota) en het frustreert mij enorm! Het is al een hele opgave om recht te stikken, laat staan iets netjes af te werken.
  Ik heb hier wel nog een ouder model singer staan waarvan ik toch een grof vermoeden heb dat ze mits een onderhoudje nog tot veel in staat is (ik heb ze gekregen van zeer rijke mensen die geen brol kopen, hihi)
  Ik ga dus ook eens op zoek naar een naaimachinewinkel die de singer wat kan opknappen en hopelijk kan ik daar dan wel vlotter weg mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Sabine: zo vlug mogelijk laten herstellen zou ik zo zeggen! Mijn onderhoudje was maar 59€! En nu ben ik er echt uit...
  @Liesel: Al chance dat ik niet zwanger ben dus, want ik beval sowieso al te vroeg zonder aanwezigheid frustrerende apparaten ;-)
  @Ella: Jij ook een Husqvarna? mijn oma naait al 60 jaar (!!!) op dezelfde Husqvarna en maakt nog steeds schitterende dingen (ze is 84 jaar).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. misschien een heel domme vraag van iemand die begint te naaien op een Husqvarna 113: zit er ook een gesloten overlocksteek op? Volgens de gebruiksaanwijzing wel, maar ik kan 'm niet vinden (ik hoop heel erg dat ik met m'n neus kijk)

  BeantwoordenVerwijderen