Over mij

32 jaar, woonachtig met mijn wederhelft in Gent. Mama van schat Nora (°september 2007) en minischat Remi (°augustus 2009) die momenteel het grootste deel van mijn tijd en gedachten in beslag nemen.

zaterdag 20 februari 2010

Ik kwam, ik zag en ik kocht...

Het Stoffenspektakel, al veel over horen zeggen, maar tot gisteren had ik het nog niet zelf meegemaakt. Amaai, zo veel stofkes! Zoiets zou er gewoon altijd moeten zijn.

Ziehier de buit:


En ziehier de plannen:
- Roodkapjesstofje: een nieuw labeldoekje voor Nora, en nog wat andere prullaria.
- Vichy-ruit: rokje voor Nora, zoals ik er hier één zag.
- Bloemetjesstofje: rokje voor Nora, model nog te bepalen.
- Bruin met roze stippen: kleedje voor Nora dat er hopelijk ooit zo zal uitzien, maar ik denk dat het gewoon veeeeel te hoog gegrepen is. 
- Blauw met witte stippen: rok voor mezelf, zo enen.  
Pfffff, en nu nog een nieuwe naaimachine, want mijn huidige is er één die ik in bruikleen heb van de schoonmama, en het is niet zo een goeie. Er is iets mis met de draadspanning en ik krijg het niet meer goed. Dus nu ben ik op zoek naar een simpel modelleke om bovenstaande projecten tot een goed einde te brengen. Alle tips zijn meer dan welkom, want jullie hebben hier met een leek te doen.

5 opmerkingen:

 1. Dat jurkje van mijn dochter was echt niet zo moeilijk hoor! Ik gebruikte voor het bovenstukje een bestaand patroontje van de knippie en dan voor het onderstukje een lapje stof met een stolpplooike ingenaaid! Dat kan jij zeker ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schoon stofkes!
  Die roodkapjes heeft mijn schoonmama ook gekocht :-)
  Veel leuke projectjes... hopelijk heb je veel tijd om ze uit te voeren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. plezant he 't stoffenspektakel! Misschien weet je 't al maar bij de turken in de sleepstraat kan je vaak ook wel leuke basics scoren! Ruitjes!!! Wel heel dunne ruitjesstof maar ideaal voor de zomer of om te dubbel of te knutselen. En spotgoedkoop.

  Wat de naaimachine betreft, ik begon met een Lervia van Lidl van 60€. Dat ging in 't begin heel goed, en prutsen naait er nu nog altijd mee. Op een gegeven moment liep ik wat tegen de grenzen van zijn kunnen aan, 't is te zeggen: de moteur is heel licht. Voor de rest is hij zeker vanbinnen heel robuust. Echt wel wel goei gerief voor zo weinig geld. Dus als je af en toe eens wat wil naaien is dat ding een aanrader. Beter dan een Singer van 150€ ofzo uit 't kruidvat of de Carrefour. Mijn moeder had er zo een en ik vind dat echt rommel, allemaal plastiek, ook vanbinnen en een flut moteurke. Op geen van beide machines maak je een handtas uit canvas, tenzij je zoals ik nogal bruut trekt en sleurt en de machine naar de knoppen gaat. Nu ja, ik naai bijna dagelijks, of toch minstens 4 avonden per week en dan is zo'n goedkoop machientje natuurlijk rap versleten.

  Ik heb nu sinds een aantal maanden een Brother (Innov-is Anniversary 10) en dat is een droom om mee te werken!!! Geraakt altijd overal doorheen, pruttelt nooit tegen en is muisstil in vergelijking met mijn Lervia. Een nadeel: hij kan niet smocken (met elastiek in de spoel). Hij kostte mij 299€ bij Matri.nl wat in naaimachineland een koopje is. Ondertussen naait half creatief vlaanderen daar mee volgens mij:
  Janina Modaal, Fia van Spoonful of Sugar, Vermiljoen, Liezelmoedertje, Griet van Emma en Mona en nog zeker een stuk of 5 anderen waar ik 't van weet.

  Veel succes met de beslissing!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Liesel: je hebt er meer vertrouwen in dan ikzelf ;-)
  @Ella: project één is een feit sinds vandaag! Foto's volgen, maar 't fototoestel heeft de geest gegeven.
  @Meisjesmama: Merci voor de tips. 'k Naai nu op een Primera uit den Aldi. Op zich geen slechte machine, maar die draadspanning hé. Zeker als ik wil zigzaggen. Ik was ook al eens op Matri.nl gaan piepen, en had daar een Singer op het oog. Voorlopig wacht ik nog even af.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je kan ook eens bij Mertens in Melle gaan kijken, niet goedkoop maar ze hebben ook tweedehands. En goede service, je mag een aantal keer 'les' gaan volgen over uw machine specifiek. Hebben vooral Bernina. Zelf volg ik al een aantal jaar naailes, momenteel interieur, en daar naaien we op machines van Bernina. Echt in orde. Thuis naai ik op een voorhistorische Singer en onlangs heb ik nog een meer voorhistorische Bernina geërfd. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen