Over mij

32 jaar, woonachtig met mijn wederhelft in Gent. Mama van schat Nora (°september 2007) en minischat Remi (°augustus 2009) die momenteel het grootste deel van mijn tijd en gedachten in beslag nemen.

maandag 1 februari 2010

Carnaval

't Is een feit: mijn eerste naaiprobeersel sinds lange tijd.

Zo is het tot stand gekomen:
Ieder jaar, zo ergens in de buurt van de Krokusvakantie, is het carnavalsfeestje in de crèche. De eerste keer was Nora verkleed als wit konijn. Ik had toen een wit broekje en wit t-shirtje omgetoverd tot konijnenpak, dat tegen de avond volledig uit elkaar gevallen was.
Het tweede jaar was ik het carnavalsfeestje gewoon compleet uit het oog verloren en ben ik de avond voordien nog vlug de Hema binnen gelopen om deze engelvleugeltjes.

Dit jaar had ik mijn oog laten vallen op een Pippi Langkous kostuum op de officiële Pippi-Langkouswebsite, maar dat was gewoon schandalig duur! Vorige donderdag viel er een reclameblaadje in de bus van de Lidl, met daarin een supergoedkope Pippi Langkous-outfit. Pruik en alles inbegrepen. Ik dus deze morgen naar de Lidl (voor dag en dauw - 'k moest toch naar de garage voor een bestek voor mijn auto. Grmbl) maar lap, alles uitverkocht.Dus maakte ik maar zelf een kostuum... en dit is het resultaat.
OK, het is verre van perfect. Ik heb echt gesukkeld op de biais, die is schots en scheef. Daar moet ik dus echt weer inkomen. De zakjes heb ik er op gestikt met zigzagsteek, maar dat valt niet echt op. Ik had de zakjes ook graag afgewerkt met biais, maar ik was die echt zo beu, dat ik er dus een eenvoudiger versie van gemaakt heb. De knopen heb ik van een gilet geknipt die ik toch niet veel meer draag. De stof komt van een handdoek. De vlechtjes heb ik vandaag ik de Hema gevonden en de kousen natuurlijk ook. Het is niet echt op en top Pippi Langkous, maar 't komt toch in de buurt hé?


3 opmerkingen:

  1. Dank je, wel niet zo denderend afgewerkt als je heel goed kijkt ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is prachtig!
    Ik wil tegen het einde van het weekend mijn creatie afhebben, want woensdag is het carnaval bij ons in de crèche!

    BeantwoordenVerwijderen