Over mij

32 jaar, woonachtig met mijn wederhelft in Gent. Mama van schat Nora (°september 2007) en minischat Remi (°augustus 2009) die momenteel het grootste deel van mijn tijd en gedachten in beslag nemen.

dinsdag 20 april 2010

Blink & Grijns

D-Day, aka Nora's eerste schooldag. Zo verliep het ongeveer: Nora superenthousiast en opgewekt en ook wel een beetje nerveus.

Eens op school aangekomen, was het al heel wat minder, maar ze was zo dapper!! Ze gaf de juf een handje en weg was ze. Mama was minder dapper, maar daar gaan we het niet meer over hebben. En al die andere moeders geen traan wegpinken hé. Puh, de koele kikkers. Toen ze "in het rijtje" het deurtje passeerde waar wij ons achter verstopt hadden om toch nog eens te piepen, had ze ons toch wel gezien zeker. En aangelopen kwam ze... Ik al klaar om ze weer mee naar huis te nemen, maar neen hoor, enkel nog een zoentje kwam ze geven en weer was ze weg. Nu voorgoed. Allez, 't is te zeggen tot 11.40 uur, want dan is het al middagpauze. Tssss, die scholen zijn ook niet meer wat ze geweest zijn me dunkt.

Toen ik ze 's middags oppikte (ik stond daar een kwartier te vroeg aan de poort), zei de juf dat alles goed verlopen was, en dat kon ik ook lezen in haar heen - en weerschriftje:

En dat deed de mama blinken en grijnzen, want ze heeft een dappere dochter, veel dapperder dan de mama zelf en daar is ze fier op!!!

En dag twee: die verliep al even goed, zoniet beter! Yihaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

3 opmerkingen:

  1. Ha, ha, van traantjes wegpinken ken ik alles. In september moesten de 2 oudsten (toen 4 en 5) veranderen van school en die 1ste schooldag verliep niet al te vlot - voor mij althans... Blèten dat ik gedaan heb! Gelukkig was het Lief mee die de kinderen de klasjes heeft binnen gebracht. En ik maar mijn tranen afvegen in de gang. Ik zag ook niemand anders blèten en voelde me ongelooflijk stom.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. haha, die stoere mama's toch eh :)

    BeantwoordenVerwijderen