Over mij

32 jaar, woonachtig met mijn wederhelft in Gent. Mama van schat Nora (°september 2007) en minischat Remi (°augustus 2009) die momenteel het grootste deel van mijn tijd en gedachten in beslag nemen.

maandag 21 juni 2010

Tea Party Sundress with a twist

Ik weet het, ik loop bij deze het risico dat er een banvloek over mijzelf en deze blog wordt uitgesproken, maar ik ben niet zo wild van de Tea Party Sundress van Oliver+S. Voilà, het hoge woord is er uit. Het bovenstukje vind ik prachtig, de salopet-versie ook, maar ik ben niet te vinden voor het rokgedeelte en meerbepaald de stroken waaruit de rok bestaat. Maar omdat er over smaken en kleuren nu eenmaal niet te discussiëren valt, hoop ik dat jullie het mij vergeven.

Ik broedde al lang op een nieuw ideetje voor een kleedje, kocht zondag een lapje stof op Petit Bazaar en, Halleluja, kwam op deze blog terecht. En laat zij nu net een prachtig kleedje gemaakt hebben. Idealekes, een cirkelrok, daar ben ik ondertussen expert in - hum - en een bovenstukje met beleg maakte ik hier ook al eens... dus een nieuw kleedske was geboren. Tataaaaaaaaaaaaaaaa:
Het stofje komt van Vermiljoen's wasdraad, en het oranje stofje komt uit Ikea.
Al bij al viel het maken van dit kleedje echt wel mee. Alleen... zucht, diepe zucht... ik liet Nora het bovenstukje al eens passen en het was echt wel nipt. En... nog diepere zucht... ik weet begot niet hoe ik knoopsgaten moet maken. Ik heb daar wel een speciale instelling voor op ons Sylvia, maar Sylvia arriveerde hier zonder handleiding en ik geraak er echt niet aan uit. Help!!

Ah ja, voor ik het vergeet: leuke Give Away bij Oontje! Allen daarheen!
En als het kleedje niet past voor Nora, doe ik ook een give-away... dus dames met sprieterige dochters tussen 2 en 3 jaar: hou jullie klaar!

8 opmerkingen:

 1. Omwille van de moeite hoop ik dat je dochter er toch in past!
  Ik vind het in elk geval een prachtig exemplaar!

  Maar als het dan toch te klein zou zijn ... ik heb wel een kandidaat dochter. ;-)

  Dat doet mij er trouwens aan denken dat ik hier een rokje liggen heb dat mijn dochters niet willen dragen ... Ik zal ook eens een give-away moeten doen of een swap moeten organiseren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voila Mme Li, als het niet past, wil ik gerust swappen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gene zever...ik vind deze versie veeeeel mooier dan de TPS himself! Megageslaagd. En dat stofje is toch ook wow.
  Btw...ik heb hier ook een twee-en-een half jarige...maar ik maak hem zelf wel eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi jurkje. Zachte kleuren, dat staat erg goed bij sommige kindjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ooooh nee zo erg, zo een schoon kleedje en Nora zal het misschien niet kunnen dragen!!!!!
  Ons Estelle zal er dan ook zeker niet in kunnen, dedju dedju want ben er helemaal weg van.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi! Een volgende versie maak ik ook in een schoon vermiljoentje.
  Wat knoopsgaten betreft: je kan dit gewoon met een dichte zigzagsteek. Teken (best eerst proberen op een lapje) met een lijn waar en hoe groot je knoopsgat moet zijn. Zigzag vervolgens eerst aan de ene kant van de lijn. Laat uw naald in de stof zitten (op het uiteinde van de lijn) en draai de lap 180° zodat je nu aan de andere kant uw lijn kunt zigzaggen. Doe dit een paar keer. Zo wordt uw knoopsgat steviger. Vervolgens op het uiteinde nog een paar grote steken overlangs naaien en dan uw knoopsgat opentornen met het tornmesje. Zo deed ik het vroeger, toen ik nog met mijn oud machien naaide. Minder proper als de automatische knoopsgaten die ik nu maak, maar lukt ook perfect.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Prutsen: merci voor de uitleg. Ik moet er eens werk van maken, maar nu heb ik schrik dat ik het kleedje ga verprutsen met die knoopsgaten. En dan te denken dat er een volledige instelling op mijn masjien zit hé. Enfin, ik blijf proberen op proeflapjes...

  BeantwoordenVerwijderen